Höstmejl

Höstmejl

Nu har hösten kommit till ÖSS och det är snart dags för gårdsombudsmöte inför höststädnigen.

  • 24 oktober, gårdsombudsmöte
  • 9 november, höststädning

Nedan följer information samt svar på vanliga frågor som kommer in till styrelsen:

Batterier eller extra nycklar till våra garageportar:
Behöver Ni byta batterier i fjärrkontrollerna till garageporten eller önskar beställa extra nyckel så kontaktar Ni leverantören Västsvenska Port & El (VPE). VPE har öppnat kontor i Sisjön på Södra Långebergsgatan 34-36, Askim.

Sopsortering och avfallspåsar:
Under sommaren har det vid flera tillfällen slängts platspåsar i molokerna avsedda för kompost. Detta gör att Renova inte tömmer som planerat utan molokerna med kompost måste tömmas som hushållsavfall och föreningen tvingas betala för extra tömning. Tänk på att enbart använda kompostpåsar när Ni slänger avfall i kompostmolokerna.
Har Ni slut på kompostpåsar kontaktar Ni styrelsen som hjälper Er med en ny bunt.

Blockering av genomfartsvägar:
Respektive medlem ansvarar för fordon, containrar etc. som tillhör besökare samt anlitade hantverkare. Naturligtvis får man tillfälligt stanna för att lasta eller lossa men man måste hela tiden ha uppsikt och vara beredd på att flytta sig vid behov. Ambulans och brandkår måste alltid kunna komma fram och det kan handla om sekunder.

Boendekort och nytt förslag:
Diskussionsgruppen om ett nytt system för boendekort arbetar vidare. Önskar ni delta i arbetet så kontaktar Ni styrelsen som vidarebefodrar till ansvarig för arbetet.

Bredband, problem med Internet:
Bredbandet i området firar snart 10 år och har fungerat mycket bra. Föreningen äger all utrustning i området och köper enbart internetaccess av Ownit. Uppstår fel på utrustningen kontaktar Ni styrelsen för att undvika en kostsam reparation. Det absolut vanligaste felet på fibermodemen är att adaptern går sönder. Styrelsen har adaptrar för utbyte.

Årsmötet blir den 19 mars 2020 klockan 19:00 i Askimsskolans matsal

Comments are closed.