Bredband och TV

Bredband och TV

Bredband från Ownit

I avgiften till föreningen ingår kostnaden för bredband från Ownit. Enligt föreningensavtal med Ownit, skall dosan leverera bredband med en hastighet av 100 Mb/s. För att kunna utnyttja denna hastighet, koppla in kabeln från dosan direkt till din dator eller i en snabb router som är kopplad till datorn med kabel.

Vid eventuella problem med Ert bredband kontakta styrelsen i första hand.  Ansvarig för bredbandet inom föreningen har kontakt med reparatör som hjälper till vid problem. Föreningen har inget serviceavtal med Ownit och det är ofta dyrare och tar längre tid via Ownit.

Bredbandet blev klart i oktober 2012. Alla hus skall ha en fiberdosa monterad i närheten av hallen. I den kan man koppla in en standard nätverkskabel som man sedan ansluter till datorn. Alternativt kopplas kabeln i en router, till vilken datorn sedan ansluts. Routern behövs endast om flera datorer skall användas eller om man vill använda trådlös uppkoppling från datorn.

Om du använder trådlös koppling från routern till datorn så blir det snyggt och bekvämt, men hastigheten blir ofta betydligt lägre, hur mycket lägre beror på routern. Är du normalanvändare av internet så räcker hastigheten i alla fall. Kom ihåg att även datorns nätverkskort kan sänka den reella hastigheten.

Ownit har en egen hemsida med intressant information. www.ownit.se

Tillfälliga driftproblem?

Aktuell information om eventuella driftproblem hos Ownit fås på telefon 08 – 525 07 300, eller via deras hemsida. Kontakta dock inte Ownit vid behov av service, se ovan.

Kabel TV från ComHem

I avgiften till föreningen ingår ett visst utbud av analoga kanaler från ComHem. Vilka kanaler som ingår fås via comhems hemsida. www.comhem.se

Man får inte själv göra några ingrepp kabel TV-anläggningen. Det kan resultera i störningar i bildkvaliten hos dig, men även hos dina grannar. Mer information kan du få från ansvarig person i styrelsen.

Driftproblem?

Aktuell information om eventuella driftproblem på TV-sändningen från ComHem fås på deras hemsida.

Har ni fått sämre TV bild kan det bero på att signalerna har försämrats i områdets linjeförstärkare. Hör av er till styrelsen, om TV bilden blir betydligt sämre.